Hoppa till innehåll

Permanent Laser Hårborttagning

Oönskad hårväxt kan vara ett stort problem för många människor. Anledningen till att vilja ta bort hår permanent är många men oavsett varför du vill ta bort ditt hår permanent så har vi en permanent lösning för det. Det finns många olika alternativ på marknaden att välja mellan. Många av dessa alternativ kan ge smärta, obehag eller inget resultat. Vi använder oss Alma™ Soprano Ice Platinum laser, den mest optimala utrustningen på marknaden. Jämfört med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskador liten med vår laser-hårborttagning. Handenhetens inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen, medan temperaturen i hårrötterna inte påverkas.

Både män och kvinnor lider av oönskad hårväxt. Som tur är kan vi på Kalmarkliniken hjälpa till med dessa problem.

Soprano Ice Platinum teknologi

 • Varje hårfollikel innehåller tre anatomiska strukturer och kan växa från olika djup i huden. Soprano Ice Platinum kombinerar de tre mest effektiva våglängderna för hårborttagning vilket gör att vi kan behandla alla strukturer och djup.
 • Olika hår- och hudtyper svarar bäst på olika laservåglängder. Soprano Ice Platinum arbetar med YAG, Diod och Alexandrit vilket gör att vi kan erbjuda alla hår- och hudtyper en optimal hårborttagningsbehandling.
 • Soprano Ice Platinum har inbyggt kylsystem som förebygger eventuella bränningar och möjliggör en skonsam och smärtfri behandling.

Att lasra bort hår ger nästan alltid bättre resultat än IPL-system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast de våglängder som är optimerade för effektiv, permanent hårborttagning.

Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Soprano Titanium är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar. Med hjälp av tre olika våglängder i samma munstycke når vi ett ännu bättre resultat än tidigare med vår laserhårborttagning.

Hur funkar det?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör de hårproducerande cellerna.

För att få en effektiv behandling och ett optimalt resultat när du vill ta bort hår krävs att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa styrkan i förhållande till hud- och hårfärg.

Att tänka på:

 • Undvik solande ung. 4 veckor innan påbörjning av behandling
 • För att minimera risken för pigmentförändringar i huden är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering.
 • Man ska även undvika träning, bastu och bad under 24 timmar.
 • Undvik solande i ung. 1 vecka efter behandlingen
 • Det går inte att använda sig av pincett, vaxning eller trådning innan man startar en behandling. Dock ska man raka sig med en vanlig rakhyvel.
 • Du ska komma nyrakad till din laserbehandling.
 • Permanent hårborttagning med laser är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår.
 • Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna, eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. Intervallet styrs av vilket område som behandlas.
 • Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta.