Permanent hårborttagning Clarity II

Clarity II – Artificiell intelligens laser

Clarity II från Lutronic är den mest effektiva lasern för hårborttagning på marknaden med en 2 i 1 teknologi (Alexandrit + Nd:YAG laser) för alla hudtyper, året runt som möjliggör en bredd med flera behandlingar vilket ger en ökad lönsamhet i din klinik.

 • 30 min behandling av helkropp med Intellitrak®-teknologi med 3 Hz frekvens, den snabbaste på marknaden
 • Idealisk på tunt och tjockt hår med 1 ms-teknologin vilket levererar otroliga resultat
 • Säker och smärtfri behandling med patenterad ICD-teknologi ™ (Intelligent kylenhet)
 • Optimal säkerhet vid pigmentering och kärlbehandling med hudtemperaturavläsnings funktion i real tid

 

Clarity II är en säker laser

Clarity II gör det möjligt att behandla säkert utan några risker. Tack vare den unika temperaturmätningen i realtid, säkerställs effektiviteten och ger behandlaren feedback vid uppnåd endpoint för maximalt resultat, vid de olika behandlingar som hudförygring, kärl och pigment.

Endast 30 minuter bid helkroppsbehandling

Med Intellitrack teknologin gör det möjligt att glida över huden snabbt och smidigt utan att missa något område, med exakt överlappning. Clarity II har den unika teknologin som möjliggör handenheten att rulla över huden med laserpulser som automatisk avfyras på behandlingsområdet, samt anpassas efter behandlings hastigheten och ger feedback för behandlaren i realtid under hela behandlingen.

Clarity II behandlar även fjun/tunna hårstrån

Clarity II gör det möjligt att behandla ansiktshår med lägsta möjliga pulslängd vilket är den enda i världen inom laserteknologin för hårreducerings ner till 1 millisekund. Vilket minimerar antalet behandlingstillfällen på både tunna och tjocka hårstrån.

YTLIGA KÄRL. ATT TÄNKA PÅ

Undvik solning ca 1 månad före och efter behandling, undvik aktiviteter som höjer blodcirkulationen 24 timmar efter behandling. SPF 30-50 bör användas efter behandling.

Inga touch-up behandlingar

Clarity II är den första teknologin som gör det möjligt för behandlaren att leverera med precision, kombinationen av Intellitrack funktionen, vilket säkerställer en 100% täckning av hela behandlingsområdet från första behandlingen. Och med 1 ms i pulslängd, för ett hårfritt resultat.

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör de hårproducerande cellerna.

För att få en effektiv behandling och ett optimalt resultat när du vill ta bort hår krävs att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa styrkan i förhållande till hud- och hårfärg.

Att tänka på:

 • Undvik solande ung. 4 veckor innan påbörjning av behandling
 • För att minimera risken för pigmentförändringar i huden är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering.
 • Man ska även undvika träning, bastu och bad under 24 timmar.
 • Undvik solande i ung. 1 vecka efter behandlingen
 • Det går inte att använda sig av pincett, vaxning eller trådning innan man startar en behandling. Dock ska man raka sig med en vanlig rakhyvel.
 • Du ska komma nyrakad till din laserbehandling.
 • Permanent hårborttagning med laser är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår.
 • Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna, eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. Intervallet styrs av vilket område som behandlas.
 • Personer med helt ljust eller grått hår uppnår inte permanent hårreduktion. Hos dessa återkommer hårväxten efter några månader. Dock kan 2-3 behandlingar per år hålla även ljusare hår borta.