Hoppa till innehåll

Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter.

Kemisk peeling finns på mångas läppar idag och allt fler använder sig av den effektiva metoden för att förbättra sin hud.

Önskar du att du skulle kunna börja om och ta bättre hand om din hud? En kemisk peeling kan ge dig den möjligheten. Peeling kan dramatiskt minska linjer, rynkor, akneärr, mörka fläckar och grovhet orsakad av åratal av sol.

Men vad är egentligen kemisk peeling?

Många kemiska peelingar är aha-behandlingar, där en eller flera aha-syror ingår i den kemiska peelen. Starkare kemiska peelingar innehåller ofta TCA, triklorättiksyra. De TCA-peeler vi använder på Stureplanskliniken är registrerade som medicintekniska produkter, s.k. CE-godkännande.

Milda kemiska peeler används för allmän uppfräschning av huden, djuprening, för att få glans och lyster, minska porer och fina linjer och vid mild acne.

Lite starkare peeler passar för mer åldrad eller rynkig hud. Vi har också olika peeler för att behandla pigmenteringar och för oljig eller inflammerad acne. De starkaste peelerna har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också minska ärr och acneärr.